IMG_0335.jpeg

IJSVERENIGING

Vanaf 18 jaar moet men zelf lid worden van de ijsbaanvereniging                              

Opgave aan de bar van de ijskantine of via:

ijsverenigingwehedenhoorn@gmail.com

 

Verslag van Zeskamp 2014 Wehe den Hoorn

Afgelopen zaterdag rond de klok van half zeven werd er gestart met het eerste spel, er moest over een balk met een emmer op het hoofd water naar de andere kant van het zwembad worden gebracht. Het leverde veel spektakel op, het team die het meeste water binnen de 3 minuten naar de andere kant bracht was de winnaar van dit spel

Het tweede spel was ook boven de waterbak en er werd weer over de balk gelopen maar nu met een tennisbal op een eetlepel. Als in dit geval alle 6 spelers over de balk waren geweest stopte de tijd. Ook hier kwamen diverse spelers niet geheel droog aan de overkant.

Als laatste waterspel was het zogeheten brandweerspel. Hierbij lopen 4 speler met een kruis waaronder 4 helmen zijn geplaatst. Boven op het kruis wordt dan een emmer water geplaatst en deze emmer moet dan aan het eind geledigd worden in een grote ton. Binnen de 3 minuten waren er een aantal teams die de gehele ton vol handen. De spel werd deels afgrond in een regenbui en hierna volgde ook even een welverdiende pauze.

Het 4e spel was het blinde kruiwagen race. Er werd gestart door 3 personen die een kruiwagen over een parcours moesten sturen. Hierbij werden de handvaten door elk een persoon gedragen en de derde persoon zat in de kruiwagen. Deze kruiwagen werd over een parcours met wipwap gereden en aan het einde stond reeds de overige 3 deelnemers gereed in een kano op wielen. Deze kano werd door 2 geblinddoekte spelers getrokken en de 3e persoon in de kano gaf aanwijzingen om een parcours terug af te leggen. De deelnemers hadden het gehele traject een bal bij zich die ze aan het einde aan hun coach gaven die deze in een grote ton moest gooien, dan stopte de tijd. Ook bij dit spel werd er weer veel strijd en spektakel geleverd door de deelnemers.

Dan het 5e spel dat was een stormbaan die door  de teams in estafette vorm moest worden gedaan waarbij er steeds een tennisbal moest worden doorgegeven. Dit spel gaf diverse spectaculaire beelden op en er werd dan ook alles uit de kast gehaald door de deelnemers en de coaches om zo snel mogelijk over de stormbaan te komen.

Als slot van dit spektakel was er een soort van massa start gemaakt. Alle teams en alle spelers werden tegelijk gestart in jutte zakken en moesten dan een parcours afleggen. Het team wat in zijn geheel als eerste over de finish was, was spel winnaar.

De einduitslag van deze geslaagde avond was als volgt; 1e plaats; Cleveringestraat / Rijkenspad, 2e plaats; Jeugdsoos Happy Station, 3e plaats; Mernaweg / Redekerstraat / Havenstraat / Borgweersteweg, 4e plaats; Koningstraat / Kremerstraat, 5e plaats; Rochefortstraat/ Nieuwstad, 6e plaats; Jeugdteam de acht Jonkies

 

Hier komt het profiel van de IJsbaanvereniging.

 

Zeskamp 

Klaverjassen

27 september

25 oktober

15 november tevens jaarvergadering

29 november

27 december

31 januari

28 februari

28 maart

25 april

30 mei

IJsvereniging kl.jpg