Onze hobby

wie volgt? wat houd ons bezig?

Iedereen die aan de Borgweersterweg 13 denkt, denkt toch vaak aan ons bedrijf De Borgweer BV, toch hebben de vrouwen daar een andere hobby, namelijk de paarden.

Veel mensen houden tegenwoordig paarden of pony’s en ieder beleefd de paardenhobby of paardensport op zijn eigen manier. Hieronder wil ik een stukje vertellen over onze hobby.

Ik, Beate en mijn zusje, Annemarye zijn veel met onze hobby bezig, ieder van ons heeft zijn kwaliteiten en zijn ook vaak in het weekend op het wedstrijd terrein te vinden. We ondernemen op paardengebied veel samen en dat is ook onze passie.

Naast onze eigen paarden, hebben we ook vaak van iemand anders hier paarden staan, vaak om getraind te worden.

Hieronder zal ik onze paarden voorstellen welke we op dit moment in ons bezit hebben,

James, 13 jaar

Deze stoere Tinker is bekend bij vele mensen. Hij valt op door zijn kleur maar ook door zijn veelzijdigheid. We hebben hem al 10 jaar en hij zal ook bij ons blijven

Dressuur tot Z-niveau

Mennen

Voltige

Voor alles inzetbaar, braaf maar dwars karakter, beetje lui van aard

Paarden 1

Dark Dielke 6 jaar

Deze supervriendelijk arabo-fries doet het nogal goed in de sport, we hebben haar nu een jaar, ze was toen net onder het zadel en is rijd nu op M2 niveau.

Een arabo-fries is een ‘’nieuw’’ ras, destijds gefokt voor het koele karakter van de fries in combinatie met sterke longen, beenwerk en hart.

Paarden 2

Monty 11 jaar

Dit is ons dressuurpaard , een KWPN-er ( warmbloedpaard )

Goed opgevoed  paard met veel potentie, op dit moment volop in de training

Binnenkort te zien op de Groningerkampioenschappen

Paarden 3

Snoopy, 17 jaar

Natuurlijk onze kinderen zijn de toekomst, dit is Jonie met haar pony Snoopy en welch  op leeftijd maar superpittig.

Ze hebben beide geen dressuurgevoel, graag gaan ze beide alleen maar hardSnoopy hebben we gekocht op de Zuidlaardermarkt, het was een gokje, we hebben haar veel tijd moeten geven om ons te vertrouwen. Onze Jonie kan haar goed rijden want ze is niet bang. Op dit moment de ideale pony voor haar.

Paarden 4

 Hieronder volgen nog een paar paarden welke hier getraind/ beleerd zijn en weer doorverkocht

Paarden 5  Paarden 6  Paarden 7  Paarden 8  Paarden 9  Paarden 10

Naast het trainen van paarden geven wij beide ook les op de manege, Annemarye geeft ook privelessen aan huis. Ik geef zelf voltigelessen, wat ik zelf vroeger ook heb gedaan. Ik vind het erg leuk om te doen en de kinderen zijn ook altijd enthousiast, hieronder wat foto’s voor diegene die niet weet wat voltige is.

Paarden 11  Paarden 12  Paarden 13  Paarden 14  

Tot slot, ik ben het stabiele factor thuis, intussen heeft Annemarye een beetje overal gesnuffeld  om ervaring op te doen en stage te lopen. Inmiddels is ze afgestudeerd voor de studie Paardenhouderij en Management.

Hieronder volgen nog een paar foto’s van haar ervaringen;

Stage lopen bij Ritsma Showhorse

 Paarden 15  Paarden 16

Stage lopen bij Adelinde Cornelissen, onze eigen paard Monty mocht mee

Paarden 17  Paarden 18

WerkStage Kentucky,

Annemarye is deze zomer voor 2 maanden naar Kentucky geweest, hier heeft ze gewerkt met Saddlebred paarden, een echte showwereld ging voor haar open. Dit was zeer leerzaam  en een hele ervaring. 

Paarden 19  Paarden 20