streekmarkt-verhildersum

Streekmarkt

Elke derde zaterdag van de maand, ook in de winter, van 10.00 tot 16.00u bij de Museumboerderij van Verhildersum, Dijkstilsterweg 4 te Leens.

Verse, regionale en seizoensgebonden producten vindt u op de Streekmarkt van Verhildersum. Het hele jaar door kunt u er elke maand terecht voor vlees, kaas, groente en fruit, maar ook voor (h)eerlijke extra's als cider, taartjes, honing en vruchtensappen. Voor alleseters en fijnproevers: de Streekmarkt op Landgoed Borg Verhildersum te Leens biedt u een keur aan lekkernijen en ambachtelijke producten.

Deze keer op de Streekmarkt...

Het hele jaar staat Verhildersum in het teken van voedsel, van verbouwen tot conserveren, van aardappel tot likeur. En zo ook natuurlijk de maandelijkse streekmarkt. Proef de rijke smaak van de 19e eeuw in de expositie in het Koetshuis, of bij een kopje koffie in ’t Schathuys. Laat u inspireren door het brede assortiment, de bijzondere smaken en de 19e eeuwse recepten. Bijvoorbeeld mosterd, of peulvruchten!

 

Verhildersum staat zaterdag weer in het teken van een gezellige Streekmarkt.

Ook in de wintermaanden Streekmarkten Verhildersum

LEENS - Ook in de wintermaanden zullen er streekmarkten worden georganiseerd op Landgoed Borg Verhildersum in Leens. Aanstaande zaterdag en zaterdag 20 december kan men er voor de laatste keer dit jaar terecht voor de overdekte markt.

Ook in de wintermaanden liggen regionale en ambachtelijke producten voor de bezoekers klaar. Zuurkool, vlees van schotse Hooglanders, biologische groente: alle elementen voor een smakelijke winterse maaltijd zijn aanwezig. En natuurlijk ook voor het toetje, zoals bonbons of een lekker stukje taart. Zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur is men welkom in de Museumboerderij van Verhildersum.

Spliterwten voor de erwtensoep, boerenkool voor de stamppot, en natuurlijk een stukje worst voor erbij. Of liever kant en klare zuurkool of soep? Ook dat is mogelijk op de markt. Men kan genieten van de vele regionale en ambachtelijk geproduceerde lekkernijen én van de gezelligheid. De knusse opstelling in de boerenschuur zorgt voor een warme en sfeervolle markt. Natuurlijk kan men een kopje koffie drinken of een heerlijke streek- lunch eten in ’t Schathuys of gewoon van een prachtige herfstwandeling over het landgoed genieten.

Kerstevenement

Tijdens het schitterende kerstevenement op Verhildersum wordt de bijzondere glascollectie van Hooghoudt tentoongesteld. Daarnaast zijn de borg en de tuin in kerstsfeer aangekleed. Ook zullen er muzikanten en verhalenvertellers zijn. De streekmarkt gaat in december, januari, februari en maart gewoon door. Buiten de Kerst is het museum gesloten.

Meer informatie en actuele tijden en data zijn te vinden op www.verhildersum.nl.