dorpsvlag klein

Van het bestuur

Beste Dorpsgenoten, Dit is de dorpsagenda voor de maanden juli en augustus, de zomermaanden bij uitstek. Nog steeds kan er weinig worden georganiseerd en dat zal vermoedelijk zo blijven totdat de anderhalve metermaatregel van kracht blijft. Dat wil niet zeggen dat alles stil staat. Iedereen heeft kunnen zien dat de gymzaal is afgebroken, op dit moment is er alleen nog maar een gat in de grond te zien.
De werkgroep Beweegpark kan nu ook weer verder met de inrichting, de jeu de boulesbaan kan worden aangelegd. De beplanting laat nog even op zich wachten, dat zal hem niet eerder worden dan in het najaar.
Ondertussen wordt er al druk gebruik gemaakt van de beweegtoestellen en de pannakooi. Mooi zo!

We proberen ondanks het virus toch vooruit te kijken: ijs, weder en corona dienende willen we op zaterdag 12 september onze uitgestelde jaarvergadering houden. De vakantiespeldagen gaan deze vakantie niet door, er wordt nog wel gebroed op een leuk alternatief voor de kinderen.

Er wordt druk gewerkt aan het opstellen van een dorpsvisie, we waren net van plan om een hele serie vragen aan jullie te stellen, komt de gemeente ons een heleboel werk uit handen nemen: We horen graag welke ideeën u heeft over wonen en leefbaarheid in uw dorp.
Ook zijn we benieuwd naar uw ideeën over maatregelen rondom duurzaamheid. Vindt u bijvoorbeeld dat er meer woningen nodig zijn in uw dorp? Op welke plekken bent u trots? En waar ziet u misschien problemen? Overweegt u om maatregelen te nemen om uw huis duurzamer te maken?
Doe mee door te kijken en in te vullen op www.hethogeland.nl/vragenlijst Wij roepen naast alle inwoners ook alle verenigingen op om deze lijst vooral in te vullen, we kunnen er veel voordeel van hebben!

Het werk aan de doorgaande weg zou in oktober beginnen, maar het wordt pas volgend voorjaar. Ik denk dat dit niet verkeerd is, want als er diep in het najaar nog eens flink aan de riolering wordt gewerkt, is het in geen enkel huis schoon te houden…..
De Jeugdsoos houdt de spanning er in! We zien dat er aan de buitenkant weinig meer hoeft te gebeuren. Hoe het van binnen is, is nog een vraagteken, evenals wanneer de opening is.
Er zijn de laatste tijd veel huizen in andere handen overgegaan, er is vrijwel geen pand meer te koop. Dat betekent veel nieuwe inwoners! We heten jullie van harte welkom in ons dorp en wensen dat jullie het hier prima naar de zin zullen hebben. Ik wens iedereen mede namens het bestuur een fijne en gezonde vakantie toe!

Eric van der Klei.